Kako lahko pomagamo?

Site is offline. Click here for more info.

Izbris mojih podatkov

Ali se lahko podatke o meni izbriše?

Ja. Imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov, v kolikor se teh podatkov ne potrebuje več za njihov prvotni namen in za to ne obstaja noben drug zakonsko določen namen. Zaradi tega lahko OLX zaprosite, da vaše podatke neha uporabljati in da te podatke izbriše.

V svojem računu poiščite in kliknite možnost POZABI ME. Prejeli boste potrdilo naše spletne strani.
Zavedajte se, da tega dejanja ni moč razveljaviti.

Upoštevajte, da bodo vaši podatki izbrisani v roku devetdesetih (90) dni od podaje zahteve.
V posameznih primerih in/ali pri kompleksnejših zahtevah se zgoraj navedeni rok lahko podaljša. V tem primeru vas bomo o morebitnem podaljšanju obvestili v roku enega meseca od prejema zahteve. V kolikor bi družba OLX potrebovala dodatne informacije za najdbo vaših podatkov oz. identitete, vas bomo za le-te prosili. V tem primeru, lahko počakamo na prejem dodatnih informacij preden pričnemo obravnavati vašo zahtevo.

V kolikor boste med postopkom imeli kakršne koli težave ali vprašanja, vas prosimo, da stopite v stik z nami

Ali lahko zahtevam blokiranje mojih osebnih podatkov?

Ja. Imate pravico da omejite obdelavo vaših osebnih podatkov. Prosimo upoštevajte, da v tem primeru glede na GDPR obstajajo nekatere izjeme.

Ali lahko svoje podatke dobim nazaj ali zahtevam njihov prenos drugemu upravljavcu?
Ja. Imate pravico do prenosljivosti podatkov, kar pomeni, da lahko svoje osebne podatke, ki ste jih posredovali OLX, prejmete v strukturirani, pogosto uporabljeni in strojno berljivi obliki. Prav tako lahko zahtevate, da se vaši podatki posredujejo drugi organizaciji, v kolikor je to tehnično izvedljivo.

 

Kaj če OLX ne želi izpolniti moje zahteve?

To se ne bi smelo zgoditi! V kolikor OLX ne izpolni veljavne zahteve, ki ste jo podali, je na vas, da se odločite za pritožbo pri prisotjnih nadzornih organih. Pred vložitvijo pritožbe vam priporočamo, da za ugotovitev okoliščin in pojasnila Stopite v stik z nami

Ali moram plačati kakšen prispevek?

Ne. Katerakoli komunikacija ali dejanje, ki so nastala kot posledica podane zahteve bodo proizvedena brezplačno. Kljub temu, v primeru, da bodo zahteve očitno brez podlage ali pretirano ponavljajoče, je OLX upravičen ali:
- zaračunati razumen denarni prispevek, ob upoštevanju administrativnih stroškov za posredovanje informacij ali za komunikacijo ali za opravo zahtevanega dejanje; ali
- zavrniti obravnavo zahteve.