Kako lahko pomagamo?

Site is offline. Click here for more info.

Politika uporabe piškotkov

Pravilnik o piškotkih in podobnih tehnologijah

PRED UPORABO TEGA SPLETNEGA MESTA ALI APLIKACIJE POZORNO PREBERI TA PRAVILNIK O PIŠKOTKIH IN PODOBNIH TEHNOLOGIJAH.

Nazadnje posodobljeno 24/05/2018

1         Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki vsebujejo črke in številke in jih je mogoče namestiti v tvojo napravo, ko obiščeš spletno mesto ali uporabljaš aplikacijo. Piškotke uporabljamo za izboljšanje tvoje izkušnje na naši platformi tako, da si zapomnimo tvoje nastavitve. Na primer, kadar v večini spletnih trgovin kakšen izdelek dodaš v nakupovalno košarico, toda ne zaključiš nakupa, lahko ob naslednjem obisku te spletne trgovine ta izdelek še vedno vidiš v nakupovalni košarici. To je primer tega, kako se piškotki uporabljajo za pomnjenje tvojih nastavitev. Brez uporabe piškotkov bi bila tvoja izkušnja na naši platformi manj uporabniku prijazna.

Za več informacij o piškotkih si oglej: www.allaboutcookies.org

2          Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotki imajo različne funkcije, kar med drugim vključuje tudi preprostejše brskanje in shranjevanje tvojih nastavitev. To omogoča prikaz ustrezne vsebine ter izboljšanje tvoje splošne uporabniške izkušnje.

Piškotke uporabljamo:

  • Za upravljanje tvojih nastavitev in izboljšanje izbranih funkcij na naši platformi. To lahko vključuje zbiranje podatkov o datumu in času tvojega obiska, zgodovini brskanja in izbiri jezika.
  • Za podporo našim varnostnim ukrepom in odkrivanju morebitnih goljufivih dejavnosti.
  • Za analizo načina dostopa do naše platforme, načina njene uporabe in njenega delovanja. Te podatke uporabljamo za vzdrževanje, delovanje in nenehno izboljševanje naših storitev.
  • Za prikaz oglasov, ki so najprimerneši zate.

Piškotki nam pomagajo nadzorovati prikazane oglase in izmeriti njihovo učinkovitost.

3          Kakšne vrste piškotkov in drugih tehnologij uporabljamo?

Naša platforma uporablja naslednje kategorije piškotkov in tehnologij:

  • Trajni piškotki – ti piškotki so shranjeni v brskalniku tvoje naprave in so uporabljeni ob tvojem obisku platforme. Ti piškotki nam pomagajo pri pomnjenju tvojih nastavitev in prednostnih nastavitev, s čimer želimo poskrbeti, da je tvoj naslednji obisk še prijetnejši. Na primer, ti piškotki bodo omogočili, da se ti ne bo treba znova prijavljati. Ravno tako si bodo zapomnili uporabnikovo izbiro jezika pri njegovem naslednjem obisku.
  • Sejni piškoti – to so začasni piškotki, ki ostanejo v arhivu piškotkov tvojega brskalnika, dokler ne zapustiš naše platforme. Podatki, ki jih pridobimo z uporabo teh piškotkov, nam pomagajo pri analizi vzorcev spletnega prometa, omogočajo prepoznavanje in odpravljanje težav ter zagotavljajo boljšo brskalno izkušnjo.
  • Oglasni piškotki – ti piškotki nam pomagajo, da ti ponudimo zate ustrezne oglase, kar dosežemo z merjenjem uspešnosti oglaševalske kampanje in analiziranjem tvoje interakcije z oglasi oglaševalca. Na primer, pomagajo nam določiti, koliko krat so uporabniki kliknili oglas oglaševalca ter obiskali njegovo spletno mesto.

Poleg tega na naši platformi uporabljamo spletne svetilnike, ki so grafične sličice (poznane tudi kot »spletni signali« ali »pregledne slike GIF«). Skupaj s piškotki jih uporabljamo za prepoznavo naših uporabnikov in njihovega vedenja.

Naša platforma lahko vključuje povezave do spletnih mest ali aplikacij tretjih strank, vključno s tistimi od naših partnerjev. Upoštevaj, da tudi spletne strani tretjih strank morda uporabljajo piškotke. Spletnih mest teh tretjih strank ne nadziramo in ne prevzemamo odgovornosti za piškotke, ki jih nameščajo ali do katerih dostopajo. Če klikneš katero od teh povezav ali odpreš njihovo aplikacijo, upoštevaj, da za vsako od njih velja svoj pravilnik o piškotkih. Pred uporabo drugih spletnih mest in aplikacij preberi njihov pravilnik o piškotkih.

4          Ali imamo na naši platformi piškotke ali vtičnike tretjih oseb?

Tretje osebe, kot so oglaševalske mreže in ponudniki zunanjih storitev, na primer analize spletnega prometa, lahko za zbiranje podatkov o tvojih obiskih na naši platformi uporabljajo piškotke, spletne svetilnike, komplete za razvoj programske opreme (SDK) ali podobne tehnologije. Podatke uporabljamo, da ti lahko ponudimo ustreznejše oglase na naši platformi ali kjer koli na internetu. Sami nimamo nadzora nad uporabo piškotkov tretjih oseb, ki jih urejajo pravilniki o zasebnosti/piškotkih tretjih oseb.

V nadaljevanju so navedene tretje osebe, ki jim dovolimo namestitev piškotkov ali drugih tehnologij v tvojo napravo.

Partnerji za analitiko: Za boljše razumevanje tega, kako uporabljaš našo platformo, sodelujemo z različnimi partnerji za analitiko. Partnerjem za analitiko, kot sta Google in Facebook Analytics, dovolimo uporabo piškotkov, SDK-jev in drugih sorodnih tehnologij. Za več informacij, kako Google in Facebook uporabljata tvoje podatke, obišči:

https://www.google.com/policies/technologies/partner-sites/, https://www.facebook.com/about/privacy/update.

Oglaševalski partnerji: Naši oglaševalski partnerji, kot so <DoubleClick, Criteo, RTB House, Index Exchange, OpenX> itd., lahko uporabljajo ciljne in oglasne piškotke za prikazovanje oglasov, za katere verjamejo, da te bodo najbrž zanimali, in za merjenje učinkovitosti takšnih oglasov na naši platformi.

Vtičniki tretjih oseb: Naša platforma uporablja tudi vtičnike tretjih oseb, ki so v obliki gumba za deljenje na Facebooku, Twitterju in WhatsAppu. S tem gumbom za deljenje lahko deliš objavljene oglase na platformi tretjih oseb, pod pogojem, da si vanje prijavljen. Te tretje osebe lahko tvojo interakcijo z našo platformo povežejo s tvojim računom, ki ga imaš pri njih. Zato pred klikom gumba za deljenje preberi pravilnik o zasebnosti teh tretjih oseb.

 

5          Kaj lahko storiš, če želiš izbrisati, onemogočiti ali blokirati piškotke?

Običajno bodo v tvojem brskalniku navedene informacije, kako zavrniti, izbrisati ali blokirati piškotke. Naslednje povezave te bodo preusmerile do informacij o najbolj pogostih brskalnikih:

Piškotke tretjih oseb iz storitve Google Analytics lahko onemogočiš prek njihovih ads settings ali prek: https://adssettings.google.com

Ciljne piškotke na podlagi zanimanja, ki jih namestijo sodelujoči oglasni strežniki, lahko onemogočiš na naslednjih spletnih mestih, ki jih omogoča Digital Advertising Alliance:

Poleg tega lahko spremeniš nastavitve mobilne naprave za upravljanje tega, ali želiš prikazane oglase na podlagi zanimanja.

Upoštevaj: Če se odločiš blokirati piškotke, ki smo jih namestili na platformi, ne boš mogel/-gla dostopati do vseh ali nekaterih naših storitev, na primer, ne boš mogel/-gla shraniti nastavitev po meri, kot so podatki za prijavo.

 

6          Podatki za stik

Za več informacij ali če želiš uveljaviti svoje pravice, stopi v stik z nami prek našega Obrazca za stik.